fredag 8 augusti 2008

Broccolipaj med ädelost. Och en hungrig hund. Alltid hungrig hund.


God paj.
Tiggande nöffnöff.
Dagens lunch stavas broccolipaj. Mycket godare än Dafgårds. Garanterat fri från E200 och emulgeringsmedel. Lillan sover gott på middagsgröten, tvättmaskinen tuffar i badrummet, lilla grisen (whilma, nöff) är rastad och mätt på pajdeg och jag kan sitta här och skriva upp receptet innan jag glömmer det.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 stora nävar tinad broccoli (krama ur vattnet), klippta i småbitar
150 gr ädelost
Lite strimlad prickigkorv om du har det hemma
3 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
Svartpeppar och ett stänk cayennepeppar
Riven ost, lite grann
Nyp ihop pajdegen, tryck ut i pajform och sätt in i kylskåpet i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sprid broccoli, ädelost och korvstrimlor över pajbottnen. Rör ihop äggstanningen (ägg, mjölk och kryddor), och häll det över fyllningen. Strössla lite riven ost på toppen, och grädda mitt i ugnen i 45 eller 50 minuter. Ät ljummen. Det som blir över lägger man i fina portionsförpackningar i frysen och skickar med gubben som lunchlåda.

Inga kommentarer: