God paj.
Tiggande nöffnöff. Dagens lunch stavas broccolipaj. Mycket godare än Dafgårds. Garanterat fri från E200 och emulgeringsmedel. Lillan sover gott på middagsgröten, tvättmaskinen tuffar i badrummet, lilla grisen (whilma, nöff) är rastad och mätt på pajdeg och jag kan sitta här och skriva upp receptet innan jag glömmer det.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
125 gr smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 stora nävar tinad broccoli (krama ur vattnet), klippta i småbitar
150 gr ädelost
Lite strimlad prickigkorv om du har det hemma
3 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
Svartpeppar och ett stänk cayennepeppar
Svartpeppar och ett stänk cayennepeppar
Riven ost, lite grann
Nyp ihop pajdegen, tryck ut i pajform och sätt in i kylskåpet i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sprid broccoli, ädelost och korvstrimlor över pajbottnen. Rör ihop äggstanningen (ägg, mjölk och kryddor), och häll det över fyllningen. Strössla lite riven ost på toppen, och grädda mitt i ugnen i 45 eller 50 minuter. Ät ljummen. Det som blir över lägger man i fina portionsförpackningar i frysen och skickar med gubben som lunchlåda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar