torsdag 2 oktober 2008

Sittavstånd till platt-TV

Det här var enkel matematik som jag förstod: 30 tums plattteve 3 meters avstånd, 40 tums 4 meter, 50 tums 5 meter. Vi köpte en 32 tums plattteve för ettoch ett halvt år sedan. Då kostade den 14 000 och vi var så nöjda så. En 32 tums märkesteve kan gå för 6000 idag. Och behovet av 50 tum börjar infinna sig. Märkligt det där med skapade behov. Marknadsavdelningarna gör ett gott jobb.

2 kommentarer:

Du har fått svar sa...

Den uträkningen stämmer inte alls.

Och skall ni köpa en ny apparat så se till att den är av typ FULL HD. Dvs panelen skall ha en native resolution på 1920x1080 pixlar och hantera 1080progressive via HDMI.

Köp inte plasma. Plasma har samma egenhet som katodstrålerör (CRT), statiska bilder bränner fast i plasmaskiktet. Du kommer att få en permanent CartoonNetwork-ikon fastbränd i övre högra hörnet. Eller kanske en Hustler TV. Vad vet jag.

kajsa sa...

Jag hänvisar enbart till Sverker Olofsson vad gäller avstånd mellan soffa och skärm. Och jag veeeet. Hur kan man sälja plasmaskiten utan att upplysa upp att statiska bilder (=kanalloggor eller långvarig testbild) bränner fast?