måndag 1 december 2008

Den småsinte sabotören bor i Taiwan.

Hur helgen har varit? Jo tack. Den har gått i frustrationens tecken. Jag har lekt rollspel. Först började jag som Martin Timell. Klädkammaren är numera klädd med hyllor från golv till tak, och hur finfin som helst. MEN. Det tog två dagar istället för två timmar. Gipsväggar är ett satans påfund. Jag har den hårda vägen lärt mig betydelsen av "gipsankare" och "gipsplugg". Dessutom. Man borrar inte i gispväggar. Det är liksom ingen idé. Det är som att göra hål i philadelphiaost. Det tog mig tio borrhål innan jag accepterade faktum och åkte iväg till Harald Nyborg. Tummen mitt i pannan.
När jag var färdig med Martin Timell tänkte jag att jag skulle pröva på livet som Christer Sturmark. Alltså låtsas att jag är en IT-expert. Jag har därför roat mig med att rensa datorn från trojanska hästar. Hästarna gör lite olika saker beroende på hur de är programmerade. I mitt fall sackade de ner datorn något infernaliskt. Jag fick flashbacks till den gamla goda tiden när man satt med en 486:a och tyckte att det var helt i sin ordning att det tog tre minuter att ladda ned en hemsida. År 2008 är det inte i sin ordning. Alls. Jag har fragmenterat hårddisken och väntar nu på att antivirusprogrammet skall bli klar med de resterande 8 procenten av skanningen. I värsta fall är det bara att rensa hårddisken och börja om från noll. Satanaperkele.

Värt att notera är att trojanska hästar inte fölar sig själva. De är skapade av någon. Företrädesvis en datanörd i Taiwan. Av någon anledning sprids det massor av otäcka virus och hästar programmerade i Taiwan. Jag har ingen aning om varför, jag har inte gjort research i ämnet. MEN. Det skall fan till att vara en småsint datanörd om man sprider sina hästar till handfallna dataamatörer som undertecknad. Jag menar. Vad är statusen och ryktbarheten i det? Sprid dem där de gör skada och nytta istället. Där de gör verkan. CSI, FBI, kinesiska underättelsetjänsten, vad vet jag. Det är en väldigt taskig liten råtta som sitter och fnittrar i Taipei.

Tacka vet jag Stephen Kings variant av virus. Kommer ni ihåg? Den fete, elake dataprogrammeraren som blir uppsökt av ett missionerande sällskap som skänker honom det magiska dataprogrammet "Jesus, ditt hopp och din frälsning", med garanterat smittsam godhet. Dataprogrammerarens dator är dock infeketerad med ett illasinnat "Have a nice day"-virus som gör allting tvärtom. Jesusprogrammet förvandlas till Antikrist-programmet, med garanterad spridning av terror och galenskap. Mannen blir tokig såklart. Någon borde sprida ett Stephen King-virus till datanörden i Taiwan.
Det har tagit mig nästan en timme att skriva det här inlägget. Skanningen hjälpte inte alls. Dags för erase and rewind. Syns imorrn. Hoppas jag.

2 kommentarer:

Sebastian Johnson sa...

Gör så här:
1: Backa upp allt av vikt på CD/DVD/USB-stick/annan dator i nätet.

2. Ta fram installdiskarna till Windows. Se till att datorn bootar CD som första enhet. I med Windowsskivan och starta om datorn.

3. Nu skall datorn boota från installskivan. Kör inte reparation. Kör nyinstallation. Ta bort alla aktiva partitioner på hårddisken när den frågar om var den skall lägga in nya Windows.

4. Starta om igen. Begär nyinstallation. Skapa ny partition på hårddisken motsvarande det maximala utrymmet. Installera Windows där.

5. Kör in drivrutiner för all maskinvara. Ta hem alla tillgängliga uppdateringar för Windows. Starta om. Kör in antivirus. Scanna allt skräp du sparat innan du stoppar tillbaka det.

Så har du en blixtsnabb dator igen. Det finns inga genvägar. Och sluta porrsurfa. Vill du att det skall gå ännu fortare så:
1: uppgradera med mer RAM-minne. Har du 512MB eller mindre så gör det massor. Max 3GB. Köp rätt minneskapslar.
2: Köp ett bättre grafikkort. Kolla om det är AGPm PCI eller PCIe etc. Minst 128MB RAM.

Eller strunta i allt och köp en brutalt snabb dator jag handbygger åt dig. Är inte så dyrt längre.

Och sluta använd trådlöst nätverk.

Amen.

kajsa sa...

TACK. Du är ingen Sturemark. Datorn fungerar idag HJÄLPLIGT, men jag skall följa din instruktion till punkt och pricka på fredag. Då kan jag sitta ifred för små klåfingriga Mathildor.