- 1,5 dl honung
- 0,75 dl olja
- 1,5 msk vaniljsocker
- 7,5 dl havregryn
- 7,5 dl rågflingor
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1,5 dl solrosfrön
- 1 dl kokosflingor
- kanel eller kardemumma
- valnötter eller hasselnötter, hackade
- choklad med hög kakaohalt (Danne vill ha vit choklad, den andra är "besk")
- vetegroddar
Sätt ugnen på 150 grader. Bred ut havregryn, råflingor, sesamfrön, nötter, kanel/kardemumma och kokosflingor i en långpanna. Koka upp honung och olja, låt svalna av och blande ned vaniljsockret. Häll över grynen. Sätt in pannan i ugnen i 10 minuter. När blandningen är kall blandar du ned choklad och vetegroddar (var försiktig med mängden vetegroddar så att m¨slin inte blir mjölig). Häll upp i burk. Jag tycker om hackade aprikoser och russin i min müsli, men det där är en smaksak....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar