måndag 16 februari 2009

Müsli med choklad

Som "Start"-müsli fast lite godare och lite onyttigare. Mer som efterrätt än frukost egentligen. I vårt hus är det jag som gillar tråkmüslin med havregryn och Danne som gillar startflingorna (som jag tycker smakar kaksmulor....).
  • 1,5 dl honung
  • 0,75 dl olja
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 7,5 dl havregryn
  • 7,5 dl rågflingor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • kanel eller kardemumma
  • valnötter eller hasselnötter, hackade
  • choklad med hög kakaohalt (Danne vill ha vit choklad, den andra är "besk")
  • vetegroddar

Sätt ugnen på 150 grader. Bred ut havregryn, råflingor, sesamfrön, nötter, kanel/kardemumma och kokosflingor i en långpanna. Koka upp honung och olja, låt svalna av och blande ned vaniljsockret. Häll över grynen. Sätt in pannan i ugnen i 10 minuter. När blandningen är kall blandar du ned choklad och vetegroddar (var försiktig med mängden vetegroddar så att m¨slin inte blir mjölig). Häll upp i burk. Jag tycker om hackade aprikoser och russin i min müsli, men det där är en smaksak....

Inga kommentarer: