måndag 9 februari 2009

Tjejknäppning och killknäppning.

Imorse var det fullmåne och fint flyt i morgontrafiken och på morgon-zoo undrade någon varför damkläder knäpps åt vänster och herrkläder åt höger. Jag vet, titta vad jag sitter här och viftar med bägge händerna fröken, jag vet! Det kan vi nämligen tacka den gudfruktiga allmogen för. I kyrkan satt kvinnorna till vänster och herrarna till höger, väl avskilda från varandra. Men. För att herrarna och damerna inte skulle distraheras av vad som kunde skymta under blusen eller skjortan så förordnades att plaggen skulle knäppas åt "rätt" håll - det vill säga bort från herrarna/damerna. Nu vet du det.

3 kommentarer:

Ninni sa...

Fel, fel, fel!!!!
Det kommer sig av den tid då kvinnor hade hjälp medelst kammarjungfru att få på sig kläderna. De flesta är högerhänta, alltså vände man på knäppningen på kvinnors kläder för att göra det lättare för kammarjungfrun.

kajsa sa...

Haaaaaaa :-) Jag VISSTE väl att du skulle kommentera på en allmänbildningsfråga. Duktig Ninns. Men nästa fråga infinner sig då raskt - hade inte de väklädda sjuttonhundratalsherrrarna pager till hjälp vid påklädningen? Eller äldre tiders riddare hjälp av sina vapensvennar vid påklädning? Var vänsterhänta pager vanligare än vänsterhänta kammarjungfrur? Jag åkte inte bil i tid imorse, så jag lyssnade aldrig på morgon-zoo för Fylkingsvaret. HAn hade säkert kommit på något mer obescent.....Och om inte sms:et kom fram i tid idag så GRAATTIS och HIPPHIPP HURRA på födelsedagen!!!!!!

kajsa sa...

Obscent. Jag vet....