tisdag 18 augusti 2009

Barnspis. Träpis. Leksaksspis. Brio-spis. Micki-spis. Kärt barn har många namn....

Äsch vad söta. Helt i trä också, stort jätteplus. Det är NÄSTAN så att jag överger tanken på en barnspis med ugn. Nästan. 249 på busigt.se. Russinet har dem också.

Hysteriskt ful eller hysteriskt söt. Hm. Ovanligare än en Brio iallafall. 599 kr på Green Jelly toys. Där finns en turkos variant från Jabadoo. Också.

Karin Mannerstål är en smart och kreativ människa, i sin bok "Karins bästa" har hon bl a en beskrivning på den här barnspisen. Gammal loppisbyrå, färg, tejp och knoppar, klart. Dessutom är det ju en förvaringsmöbel också. Kan tänka mig duplo och kritor i de där lådorna. Inspirationsbild på samma tema finns på kidsmodern.

Nejmen ser man på. Ikea har börjat med minikök till barn. Batterier tänder lamporna i spishällen och 750 kr är hyfsat prisvärt. Barnkök med diskho är rolig extrautrusting. På Lekmer hittar du Mickis variant som är lite billigare.

Den självklara platsen för en leksaksspis är naturligtvis i köket. Så att lillan kan stöka och böka nästan på riktigt hon med. En klassisk spis från Brio passar bäst och tar minimalt med plats. Jag har tyvärr väldigt svårt för fula loggor som klistras på barnsaker. Det är därför jag inte gillar pippikläderna. Och Alfonskläderna. Och sportkläderna. Men jag kanske överlever "BRRRIIIÅÅÅÅ". Lekmer verkar ha det bästa webpriset, drygt 300 pix. Om man trots allt vill ställa spisen i barnkammaren så hittar man inspirationsbild hos pysselmamman.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Bara för syns skulle tänkte jag säga att www.hikmet har betydligt bättre priser än det tidigare angivna.

Anonym sa...

Billigare fins på www.hikmet.se