söndag 3 augusti 2008

John Stake, Spader Dam och Heta linjen.

Fortfarande kvar i nostalgiträsket. Män som gör lumpen skaffar sig en massa märklig bonusallmänbildning som kvinnor inte har den blekaste om. Onkel Konkel, Charles Bukowski, Jenna Jameson och vikten av att ta med sig en termos för gröt när man är i fält. Typ. Småstadsbor kunde förr i tiden tillskansa sig liknande kunskaper i alldeles för tidig ålder. Förr, när kajsor var i tioårsåldern, fanns det gott om övergivna ruckel runt om i Alingsås. De är rivna för länge sedan och ersatta av radhus och villor. I dessa ruckel fanns det mängder av spännnade saker som tioåringar kunde fundera över. Exempelvis låg det ofta högar med vindpinad porr och Stake-pocket i de där rucklen. Spader Dam var vad jag minns en tämligen avancerad hardcore-porris. Och John Stake från argenturen P.I.C.K backade inte för något (det ryktas att det är pulp fiction-författaren Genberg som ligger bakom Stake, stämmer alldeles säkert).

Vi trodde att det var "uteliggare" som hade sina bibliotek i de där husen. Idag skulle jag nog gissa på att det var radhuspappornas porrisgömma. Dettta var långt innan porrsurfandet (och för den delen VHS-banden) blivit verklighet. Det fanns öppna kontaktvägar B.C (before computer), tro det eller ej. På den gamla tiden, inann fula gubbar kunde ta kontakt med fina flickor via lunarstorm och snyggast.se, så fanns heta linjen. Flåsande U-båtar från Malmö kunde dyka upp även på Alingsåslinjen. Och för de mer åldersadekvata fungerade Heta Linjen som dåtidens Spray Date. Det var tider det. (öööööö, googlade precis på Heta Linjen och upptäckte att konceptet finns kvar. Antar att målgruppen är densamma som för den som sätter in kontaktannonser i GP; något äldre personer utan datorvana.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hade "Tusen och en tuss" med John Stake. Tyvärr råkade jag kasta bort den. "Ärftlighet och rashygien" av Baur/Fischer/Lenz rök också i samma veva :-(