torsdag 8 januari 2009

Lekhus till barnkammaren.


Lektält är en sak. Det här lekkrypinnet var något helt annat. Borgen finns på Vera Vera och tar o,75 kvm i anspråk. Tyvärr finns det ingen prisuppgift på sajten. Ingen Lite knepigt att bygga själv eftersom playwooden skall böjas. Men ååå vad den skulle passa fint i Lillans barnkammare. Ännu så länge får hon nöja sig med ett akvarie. Ovan pet-och-välthöjd.
Reflektion några timmar senare: Hoppsan var dyrt det var. Sextusen kronor på russinet. Undrar hur svårt det är att göra själv. Egentligen. Det finns playwood att köpa som går att böja. Skall se vad jag kan göra till lillans födelsedag om ett år.

2 kommentarer:

Sebastian sa...

Vill du skapa en permanent böjd bit plywood måste du göra som följer;
Skaffa två plywoodskivor i en tjocklek du klarar att böja för hand. Böj den ena i önskad radie och tvinga kvar den där med hjälp av exempelvis tre spännband eller någon annan ihopsnickrad jigg. Stryk trälim på insidan av radien. Hela. Tryck den andra plywoodskivan mot den första i samma radie. Skruva ett rejält antal skruv genom den yttersta skivan in i den inre så skivorna dras ihop helt. Nu kan du släppa spännbanden. De hopsatta skivorna behåller den böjda formen! När limmet torkat kan du ta bort skruvarna. Skruvhålen får du spackla. Använd ett jäsande trälim som expanderar när det torkar. Figursåga. Och Mathilda har sitt eget slott.

kajsa sa...

Åh tack! Det där var en kalasbra instruktion. Mathilda är min prinsessa. Klart hon skall ha ett eget slott. Eller borg. När hon lärt sig prata kan hon själv bestämma vad det skall vara :-)