måndag 15 december 2008

Dörrkrans, gör själv - del två.

Lagom till Lucia hade Poseidon pysselkväll för alla goa grannar. Det var bra, för annars hade jag aldrig fått gjort någon pysselkrans iår. När jag svor över spretig ädelgran charmade Mathilda skjortan av pensionärerna. Skumtomtar och pepparkakor var mycket godare till mellanmål än mina tråkiga knäckebröd. Och nya skumtomtar vankades vid varje bord.
Stalltips till den som vill göra sin egen krans är att besöka ett tidigare inlägg och att följa följande goda råd: bind med floristtråd (grön ståltråd, helt osynlig bland barren) små korta grankvistar medsols (eller iallafall åt samma håll) runt en halmstomme. Pynta. Jag är inte så förtjust i blingbling så jag höll mig till apelsinskivor, kanelstänger och torkade äppelskivor. Garnera med ett fint band - utan blingbling blir dörrkransen annars farligt lik en gravkrans. Färdig! Häng upp till beundran eller använd som ljuskrans på matsalsbordet. Och ett hett tips om du skall hänga upp den på säkerhetsdörr - spika inte upp den. Fäst ett sidenband med häftsift på dörrkrönet och häng kransen i den.

2 kommentarer:

Blomsterpassion.se - Blomsterkurs och Blomsterbud på nätet sa...

Hej Kajsa, vilken fin dörrkrans med naturlig dekoration! Jag bor oxå hos Poseidon men tyvärr hade dom inte några kransbindningskvällar där jag bor. Kanske nästa år. Fin blogg du har! God Jul från Annika

Hubbe sa...

Jag har en säkerhetsdörr från daloc till min lägenhet och då fungerar det perfekt att sätta upp inköpslistor och kom-ihåg-lappar på insidan med kylkskåpsmagneter.