Det föll på min lott att fixa maten till Halloween på kåren. Med flytande antal anmälda var det lika bra att fixa buffé. Femtio kronor per person fick det kosta. Jag började dagen med att köpa nybakat italienskt bondbröd, och då var inspirationen självklar. Italiensk crossover kan aldrig bli fel.

Rostad potatis är grymt gott, billigt och är ett recept jag fått från Camilla. Ett par kilo
små potatisar av fast sort rullas runt i en långpanna med olja och smör. Skalet skall vara kvar. Strö över 2 eller 3 MATSKEDAR salt och baka i 225 grader i ungefär en halvtimme. Servera med dipp. Som fetaoströra (fet creme fraiche blandad med mosad fetaost) och röd pesto (1 burk soltorkade tomater mixas med tre vitlöksklyftor, grönpesto eller parmesan, svartpeppar, salt, olja och citron). Ajvar relish funkar också.

Det här är egentligen spansk
tapas, men de har säkert räkor i Italien också. Åtta krossade
vitlöksklyftor, 2 skivade röda spanska pepparfrukter (meeeeed frön)
fräses i massor av smör, häll i 1 kilo
halvfrysta räkor med skal (storlek
large, tigerräkor är godast, men då blir det mycket dyrare) låt det hela bli genomvarmt, häll över en skvätt vin eller vinäger, rassla ned lite
skivad paprika och några gröna blad, garnera med
skivad citron om du har.

500
gr prosicuttio och en
galiamelon.
Tre bollar
mozarella, sex tomater, en kruka basilika och
vinägerdressing. Man kan dryga ut buffén med ännu en sallad - förslagsvis en på
spenatblad,
skivad rödlök och
vinägerdressing. Passar exceptionellt bra ihop med
fetaoströran.
Och så
avlsutar man med en
upphottad kladdkaka - det vill säga chokladkaka pudrad med florsocker, garnerad med färgglada bär och serverad med grädde. Klart. Alla är mätta och nöjda och glada och du har fixat en
trevlig kväll för under fyrahundra
pix. Då har du till och med råd att bjuda på en flaska vin utan att spränga din
femhundring. Nu blev det förstås inget vin för mig. Eftersom jag skall jobba söndag. Om några futtiga timmar bara....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar