lördag 10 oktober 2009

Lakritsmaräng med hallon

Det här är marängswiss med en twist. Receptet räcker till ungefär 8 maränger - beroende på hur stora du vill ha dem...

Maräng
3 äggvitor
1/2 tsk pressad citronjuice
1 1/2 dl strösocker
2 msk krossad turkisk peppar

Fyllning
1 paket hallon, 200 gr
2 dl vispad grädde


Sätt ugnen på 125°.

Vispa äggvitorna luftigt med citronjuice. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till styvt skum. Krossa turkisk peppar i en mortel och vänd ner hälften i marängsmeten.

Klicka ut 8 maränger på en plåt med bak-plåtspapper.

Platta till varje maräng med baksidan av en sked - det skall bli en liten fördjupning i varje.

Baka längst ner i ugnen 45–50 min. Marängerna är färdiga när de känns torra och lätt lossnar från papperet. Låt dem kallna.

Fyll med hallon och vispad grädde, strössla över lite krossad lakrits för syns skull och garnera med citronmeliss.

Inga kommentarer: