torsdag 3 april 2008

En present till den som vill ge.

En bit skog kan passa som doppresent om man ramar in gåvobeviset. En barnvaccination är bättre investerade pengar än vin som gå-bort-present. På webaidshop (http://www.webaidshop.se/) kan man köpa allt från frukträd till symaskiner och brunnar. Några andra exempel:

250 kr för ett borrhål för vattenbrunn
250 kr för en gris
50 kr för ett myggnät (malariaskydd)
65 kr för en skoluniform
100 kr för 50 citrusträd i Sudan

Avlatsbrev eller inte. En skoluniform kostar inte ens som en lunchpizza med Fanta. Och det är till och med ROLIGT att ge bort en get i femtioårspresent. (Läkarmissonen står bakom sidan och har ett 90-nummer. För att en organisation skall få behålla ett 90-konto får administrations- och insamlingskostnader högst uppgå till 25 procent. Det här är en bra sida om man vill kolla upp ett 90-nummer: http://www.insamlingskontroll.se/)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket bra tips det här var!

Har precis suttit och smågråtit frustrerat över WAshop, absurt att jag sitter och väljer och räknar vad jag ska lägga i varukorgen. Vad är viktigast, nutrition, bikupor, kycklingar, brunn.......

Har iaf handlat några julklappar och presenter och tom min tvååring får en klapp som hon inte kan begripa nåt av. Men bra tips. Och bra blogg för övrigt också.