tisdag 16 september 2008

Jag är inte god.

Nope. Jag kan vara riktigt, riktigt småaktig och avundsjuk. Konsten är att sublimera avundsjukan till motivation, revanschlust och handlingskraft. Dagens provokation kommer från Heide Marie. Hon är konstnär och vinner priser i "Fine Art" , det vill säga konst som skapas i digitala miljöer. Hon väljer sina motiv med omsorg, och har en gott öga för färg och form. Men. Är det bara jag som ser Corel Draw i ridåer över alla bilderna? Är det bara jag som ser den digitalfotografiska förlagan? Eller alla "new adjusment layer"? Även ute i landet måste man väl känna till vad en normalbegåvad människa kan åstadkomma i photopshop? Men framförallt - FÅR man måla i Corel Draw på det viset? Är det fusk eller konst? Tankarna snurrar. Heide Marie är en Andy Warhol med allmogekänsla från Borås.


Jag måste skaffa mig en ritbräda.

4 kommentarer:

www.axxo.se sa...

Hötorgskonst.

Mvh

http://www.axxo.se

kajsa sa...

Exakt det ord som flög in i min hjärna när jag surfade omkring bland hennes verk. Men jag vågade inte vara elak av rädsla för att verka småsint. Men det är ju min egen blogg, eller hur? Så. Sentimentalt och sockersött utan udd. Hötorgskonst.

Anonym sa...

Jag tycker du skall måla drömfångare och vargar i månsken.

kajsa sa...

Jag tänkte mer i banor av blinkande änglar och indianer i motljus. Hästar är också ganska svårt att komma undan med. Och vattenfall.