tisdag 13 maj 2008

Apropå glass....

Bästa glassen äter man naturligtvis på Lejonet och Björnen vid Redbergsplatsen ( en bekant till en bekant till en bekant har jobbat där och säger att de gör glassen på typ bara smör...). Näst bäst är det med mjukglass i bägare med nutellatopping varsomhelst men allra helst vid glasskiosken i Askim.
Blåsningsinfo för den som nu gillar mjukglass: mjukglass uppfanns av Margret Thatcher (naturligtvis inte DEN Margret) på 1940-talet. Hon upptäckte att man kunde pumpa in luft i vanlig glass och göra den mjukare. Därmed kunde hon sälja luft - en lönsam affär. Tillverkaren behövde bara använda halva mängden ingredienser. Naturligtvis. När blev man INTE blåst senast....Bäst vore det då att äga sin egen mjukglassmaskin. I lattjolajbankåken som Carlsberg bara kan drömma om ska man ha en pizzaugn, en jacuzzi och naturligtvis en glassmaskin. Where´s my jeanie in a bottle that I can rub the right way?

Inga kommentarer: