fredag 11 juli 2008

Vit inredning. Och nätauktion på auktionsverket.

Istället för att krångla med schabloner eller overhead, så kan man beställa sina väggord i självhäftande vinyl från My First Room.

Chilistore kan man hitta den här blingblingia anti-minimalistiska kristallampan för nästan 5000 pix.

Motsatsen till blingbling från Bo Concept.

Romantiskt vitt är lätt att åstadkomma med vit färg och symaskin. Vitt överkast från Ellos för 1299:-. Om man som jag inte är så händig med virknålen.

Länstolen från ILVA kostar 1999:-. Vill man komma billigare undan kan man leta på loppis eller besöka Göteborgs Auktionsverk . De har börjat med nätauktioner minsann. På torsdag kan man lägga bud på de här stolarna om man vill ha något att måla och häftpistola. Men de skall inropas billigt om man vill känna sig nöjd.

Börjar bli sugen på att flytta och göra om. Längtar bort från tunga bokhyllor,"hemtrevligt" mishmasch och svårstädat gytter. Fyra varelser i två rum och kök gör att städningen blir ett evighetsarbete. Så först och främst längtar jag efter vitt och rent. Om det så bara får lov att hålla sig i sovrummet. Som de senaste tre åren varit blått och svart. När jag flyttade hemifrån hade jag hela lägenheten i vitt. Det var mycket loppis och vit burkfärg. Det är i sanning en balansgång mellan att få det att se chabby-chic ut eller bara lumpigt. Vackrast blir det när solljuset silar in genom vita voile-gardiner. Ljuset i ett rum blir pudrigt och mjukt. Och så ser man inte dammet som dansar i solstrålarna.

Vit inredning är tydligen en jättetrend bland hemmamammor och inredningspysslare. Ser inte ut som om männen i huset har haft mycket att säga till om....Sidor för inspiration hittar du överallt på nätet. Man kan ju först gå in på Vitt är vackert och sedan gå till rubriken "inspirerande bloggar" för att hitta maaaaassor av vita hem.

Inga kommentarer: