onsdag 6 augusti 2008

Kanelbullar.Recept.

Jag och lillan bakade kanelbullar i förrgår. Det är den enda fasta föda hon villigt suger i sig fastän hon är tandlös. Mammas flicka, jojomensan. Det här är ett alldeles prima bullrecept:

Deg:
1 pkt jäst för söta degar
150 gr smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk krossad kardemumma
13 dl vetemjöl - på ett ungefär

Fyllning:
Flytande margarin
Kanel
Socker
(Ett par teskedar äppelmos)
1 tsk bakpulver


Smält smöret och blanda med mjölk till fingerljummet. Rör ut jästen i degvätskan. Blanda ned socker, salt och kardemumma. Blanda bakpulver med mjöl och rör ihop med vätskan till en deg. Jäs under handduk i sisådär en halvtimme. Dela degen i två delar, kavla ut till två längsmala degplattor, bred ut fyllning, rulla ihop som en rulltårta och skär i lagom stora bullar. Lägg på bakplåtspapper (eller i bullform) och jäs i en kvart. Grädda. 225 grader i 5 minuter ger jättebullar, 250 grader i 5 minuter ger normala bullar. Ät upp innan de kallnat. Med mjölk till förstås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kommer att prova detta recept. Ve dig om det inte fungerar!