....på jobbet arbetar en ungersk man vid namn Josef. Hans uppdrag är (bland annat) att laga söndagsmiddagen var fjärde vecka. Då står gulasch på menyn. Han arbetar i tre timmar vid sin gryta, och resultatet är alltid ungerskt. Tänkte jag skulle överraska Josef någon gång. Någon onsdag. Med en pörkölt. Den är tydligen poulärare än gulasch i Ungern.
1 kg grytbitar av nöt
3 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
paprikapulver, någon tesked
2 röda chilipeppar, kärnorna borttagna alt. sambal oelek
1-2 buljongtärningar
Salt och peppar
Stek löken, bryn köttet, smula över buljong, chili och kryddor, lägg på lock och låt köttet koka i sitt eget spad i en och en halv timme. är du lagd åt det nervösa hållet kan du hälla över någon decilitetr vatten så att det inte bränner fast. Mot slutet kan man lägga i lite hackad tomat och lite hackad röd paprika. Toppa med hackad persilja. Servera med ris, pasta eller bröd.
1 kg grytbitar av nöt
3 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
paprikapulver, någon tesked
2 röda chilipeppar, kärnorna borttagna alt. sambal oelek
1-2 buljongtärningar
Salt och peppar
Stek löken, bryn köttet, smula över buljong, chili och kryddor, lägg på lock och låt köttet koka i sitt eget spad i en och en halv timme. är du lagd åt det nervösa hållet kan du hälla över någon decilitetr vatten så att det inte bränner fast. Mot slutet kan man lägga i lite hackad tomat och lite hackad röd paprika. Toppa med hackad persilja. Servera med ris, pasta eller bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar