lördag 12 juli 2008

Banta på pulver. Del 2.

Jag VET att enkla lösningar är attraktiva och att människan av naturen är lat. Det har bantningspulverindustrin också insett. Jag roade mig nämligen med att jämföra innehållsförteckningen på bäbisvällingen med innehållsförteckningen på bantningspulver. 1 liter välling ger 700 kcal, en dagsdos Modifast (ca1 liter) ger 880 kcal och en dagsdos Nutrilett (1 liter) ger 550 kcal. Energibeskrivningen är ungefär densamma på alla kartongerna, enda undantaget är att vällingen innehåller mer kolhydrater och mindre protein och något mindre av två vitaminer. Det finns dock en väsentlig skillnad vad gäller priset: 1 paket sempervälling ger 5 liter (5 dagar) och kostar45 spänn i en dyr affär. 6 dagars nutrilett kostar 400 kr och Modifast ungefär 390 på Apoteket.
Så. Om man vill vara realist. Nutrilett säljer (ääääcklig) välling till vuxna för ockerpris. Den som vill komma billigt undan lever på bäbisvälling under sin diet (kompletterat med något protein och kanske ett vitaminbrus). Två veckors vällingkur kostar 140 spänn. Två veckors bantningspulver går på nästan en tusenlapp.

Dessutom. Välling innehåller vitaminer och olika mjöl. Rent och nyttigt. Skulle aldrig falla mig in att fylla nappflaskan med en kemisk sörja av förtjockningsmedel, konserveringsmedel, artificiella sockerersättningar och aromämnen, eller hur? Men varför i herrans namn häller man i sig det själv då? Det är bara att vända på Nutrilettförpackningen och bli förfärad. Marsch iväg till gymmet. Muskler bränner också fett. Även i vila.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom du iväg till gymmet? Världen håller andan.