lördag 12 juli 2008

Inomhusfontän.

presentimport finns den här meterhöga fontänen i polystone för 1495 kr. För den som vill bygga om sitt vardagsrum till Alvernas rike. De har också sådana där små skrivbords-fontäner och dimspel.
En halvmeter hög Buddha-fontän, bättre än di där fjuttiga bordsfontänerna. Handladesign ca 900 kr. Säkrad för utomhusanvändning också. Den meterhöga kostar 3000, vilket är lite mycket för min budget just nu.
Jag när en hatkärlek till inomhusfontäner. De är både vackra och tacky. Jag letar egentligen efter en väggfontän (den ser ut som en meterstor metallplatta som det porlar vatten över) men jag får nog uppsöka Blomsterlandet eller någon dylik affär för att hitta rätt. En Buddha-fontän kräver sin rätta omgivning. Är man inte försiktig kan den bli 2000-talets svarta porslinspanter. Samma sak med akvarier. Svårt att få till den rätta undervattenskänslan i ett brummande schabrak av playwood.
Längtan efter rinnande vatten inomhus är nog nostalgiskt betingad. I Simhallen i Alingsås fanns det när jag var liten en inomhusfontän med näckrosor i plast. Du vet. En meterbred, njurformad plastbricka på fyra ben och så vatten, skvalande akvariepump och hårdplastblommor. Inte visste man då att 70-talsfontänen skulle bli en raritet. Jag har ju, förstås, min fontänboll på balkongen. En eftergift för min längtan efter vatten och trädgård.
Att göra en inomhusfontän själv borde ju i rimlighetens namn inte vara så svårt. Akvariepump, stenar, epoxylim, vatten och balja. Skall se vad jag kan göra. Bildbevis kommer med tiden.

Och inreder man enligt Feng-shui skall vattnet placeras i sydost.

1 kommentar:

Anonym sa...

Många asiatiska länder förbjuder utförsel av figurer föreställande Buddha. Tänk på det. Och googla på skälet innan du gör något dumt.