måndag 28 juli 2008

ööööööööööööörrrrrrrrrrrrrrrkkk.

Medelhavsvärme i zenit is not my cup of tea. Blärk. Dimma, svalt duggregn, skumrask och växlande molntäcke, ja tack. Men jag och lillbebben gör vårt bästa. Vi äter glass och tar en och annan avstickare till Härlanda tjärn och ut i parken. Vovven tillbringar största delen av sin dagtid med att ligga på kakelgolvet i badrummet. I min trappuppgång bor det tre gamla änkor och en änkling. Demografin verkar vara likadan i hela kvarteret. Kommer man vandrande uppför min gata så ser man en flämtande penisionär prydligt instoppad på varje balkong. Oftast under ett parasoll. Stackare. De kan inte åka till Delsjön när de vill. Svårt med rullatorer och krumma ben. Försäljare av air-conditioningapparater borde knacka dörr. Som dammsugarförsäljare och Jehovas vittne. Med den stora skillnanden att luftkylarna skulle sälja sig själva - mot en lagom skälig avbetalningsplan (smessa låååna, smesssa låååna, bara 1100% effektiv årsränta sade de på uppdrag granskning....).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min Atlas AC har gått för fullt nu i dagar. Det är UNDERBART att ha 18 grader i sin bostad/sitt kontor. Kostade bara 3900:- på Rusta i Varberg. Nackdelen är den höga ljudnivån. Men den vänjer man sig vid. Annars är värmen ett ypperligt skäl för att sova på dagen och jobba på natten. Jag avskyr värme. Den är så svår att värja sig mot. Godnatt Kajsolina.

kajsa sa...

Väl investerade pengar. Att spola kallt duschvatten förslår inte långt i sammanhanget :-) Alternativet hade annars varit att sitta i bilen (brumbrum) eller att dra runt på ICA hela dagarna (brassestol vid mjölkdisken?). Sista utvägen hade väl varit att lägga sig i den stora frysboxen. Vilket kan bli jobbigt om locket slåt igen. Så jag är också glad för din Atlas. Personligen gör jag tvärdrag i lägenheten, doppar lillan i badkaret med jämna mellanrum och håller mig på husets skuggsida. Budget-AC.